ClubNieuws


#dagmeteenlach

Sv het Trefpunt is er met en voor iedereen, zo ook vanavond voor Barrie die op zijn

bucket list had staan: geweer schieten !!

Één en één is twee, dus dat kan mooi geregeld worden. En zo kon Barrie weer wat uit zijn lijst schrappen en is hij moe maar voldaan met een echt mooie geweer score samen met z'n vrienden en Familie en #dagmeteenlach weer huiswaarts gekeerd

 

15-07-2019

Update

 

Op 23 juli kregen wij helaas het droeve bericht dat Barrie is overleden. Toch zijn we als vereniging blij dat wij nog één van zijn laatste wensen hebben mogen vervullen namelijk "geweerschieten".

 

Rust zacht Barrie.


TREFPUNTJEUGD SUCCESVOL NATIONALE JEUGDCOMPETITIE

Bemmel, het hele jaar hebben ze er voor geschoten en meerdere verenigingen bezocht.

De Nationale Jeugdcompetitie wordt over acht wedstrijden geschoten. Als hier aan is voldaan worden de beste tien schuttertjes in iedere leeftijdsgroep uitgenodigd voor de finaledag. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de KNSA.

 

Zaterdag 15 juni was het dan zover. Voor het Trefpunt hadden vier schutters de volledige serie geschoten en waren bij de beste tien geëindigd. Bij het onderdeel luchtgeweer waren Bjorn de Zeeuw, Julian Winterswijk en Sem Braad uitgenodigd, Ravi Braad had zich gekwalificeerd bij luchtpistool.

 

Allereerst moest er een serie van veertig schoten gedaan worden en van daaruit gingen de beste acht naar de finale. Als eerste was Ravi aan de beurt en was al vroeg van huis vetrokken omdat hij al om negen uur moest schieten. In zijn leeftijdsgroep wist hij als vierde te eindigen en ging daardoor naar de finale.

 

Bjorn, Sem en Julian waren hierna aan de beurt een schoten een puike wedstrijd waardoor ze respectievelijk als vijfde, zevende en achtste door mochten naar de finale.

 

De finale bestaat uit tien schoten waarna  na iedere twee schoten de laagst geplaatste afvalt. Ravi moest als eerste finale schieten en deed dit zeer verdienstelijk door ook als vierde te eindigen dus net geen medaille.

 

De geweer finale voor Bjorn, Julian en Sem volgde hierna. De vaders die meegegaan waren leden meer onder de spanning van het schieten dan de schutters zelf. Sem begon ineens geweldig te schieten en passeerde eerst Julian daarna Bjorn en in zijn race wist hij uiteindelijk de tweede plaats en goed voor zilver te bezetten.

Bjorn bleef vijfde en Julian werd zesde, al met al een heel goede prestatie om met drie schutters landelijk bij de eerste acht te eindigen.

 

30-06-2019


Scores van de Trefpunters op de Landelijke Klasse Kampioenschappen Luchtwapens en Nederlandse Kampioenschappen voor Teams Luchtwapens vrijstaand


VEEL MEDAILLES VOOR TREFPUNTERS BIJ KAMPIOENSCHAP WEST NEDERLAND

De KNSA heeft Nederland in vier districten verdeeld. In Alphen a/d Rijn werd het kampioenschap van district drie (West-Nederland) verschoten. Dit district omvat Noord- en Zuid Holland plus een klein stukje Utrecht en Zeeland. Schutters van S.V. Het Trefpunt uit Poortugaal deden mee aan dit kampioenschap. Er werden zes gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles verdiend door de schutters van S.V. Het Trefpunt, en er waren ook nog andere ereplaatsen voor de schutters. 

 

Goud was er voor Stefano Spek bij de heren luchtgeweer. Ank Losekoot behaalde goud bij de veteranen opgelegd. De korpsen veteranen, Jeroen Spek, Ank Losekoot en Leen de Hooge plus het jeugdkorps opgelegd,  Bjorn de Zeeuw, Julian Winterswijk en Sem Braad behaalden eveneens goud.

 

De beide korpsen bij het onderdeel luchtpistool, Alex Kreijl, Jean-Paul en Victor Pfeifer en Ger Snijders, Jan de Hooge en Ank Losekoot waren ook goed voor goud.

 

Zilveren medailles waren er voor Jeroen Spek en John Harmsen bij luchtgeweer en bij pistool voor Michael Riethoff en Leonie Nijhof.

Brons bij pistool werd behaald door Alex Kreijl en jeugdschutter Bjorn de Zeeuw deed hetzelfde bij luchtgeweer. Bij de jeugdluchtgeweer waren er eervolle plaatsen voor, Quinten van Toledo 4e en Julian Winterswijk 5e. Ravi Braad behaalde een eervolle 4e plaats bij luchtpistool opgelegd.

 

Naast dit kampioenschap zijn er door het hele land vele OPEN wedstrijden van Lemmer tot Geleen en van Alphen tot Winterswijk. Deze wedstrijden worden momenteel door een grote groep Trefpunters bezocht en weten daar ook de nodige prijzen in de wacht te slepen . Dit draagt er toe bij dat de vereniging meer gewaardeerd en een nog grotere bekendheid in Nederland krijgt.

 

20 mei 2019


Kinderfeestje Quinten van Toledo

Quiten heeft op 8 mei zijn verjaardagsfeestje gehouden bij onze schietvereniging.

Samen met 9 vriendjes werd hij ontvangen door Marianne en John.

 

Er werd gestart met drinken en een lekker stuk taart waarna John de jongens uitleg heeft gegeven over het schieten en hoe ze zich op de baan moesten gedragen.

Het waren net tien stuiterballen totdat ze de baan opgingen. Daar werd een onderlinge wedstrijd gehouden met een echte hoofdprijs.

 

Tijdens het schieten konden de wachtende jongens genieten van de nodige snoepjes, limonade en chips.

 

Na 3 uur schieten moesten we helaas alweer naar huis omdat er voor een aantal jongens nog een voetbalwedstrijd in de planning stond.

 

Al met al was het een geslaagde middag, als het aan de jongens had gelegen waren ze langer doorgegaan met schieten. Een echte aanrader dus en zeker voor herhaling vatbaar. John en Marianne bedankt namens Quinten en zijn ouders.

 

16 mei 2019


Vol ongeloof bereikte ons het bericht dat Bart Braafhart (oud voorzitter Trefpunt ) op 61 jarige leeftijd aan de gevolgen van een zwaar hartinfarct in zijn Salla is overleden op 12-2-2019.


Bedrijfsuitje van Ralton engineering b.v.

 

Op zaterdag 26 januari 2019 was er een geslaagd bedrijfsuitje georganiseerd bij S.V. het Trefpunt.

 

05-02-2019


Sfeerimpressie Nieuwjaarsinstuif 19-01-2019


B & W Albrandswaard, plus raadsleden schieten bij het Trefpunt

 

Woensdag 9 januari werd een oude traditie in ere hersteld. Na een paar jaar te hebben overgeslagen kon het gemeentebestuur eindelijk weer eens onderling de krachten meten met een schietwedstrijd bij het Trefpunt. De uitnodiging van de schietvereniging heeft een aantal jaren gestagneerd door dat de agenda’s niet op elkaar konden worden afgestemd.

 

Na de koffie en een woord van ontvangst kon er eindelijk worden begonnen met de voorbereiding. Onder deskundige leiding werd de werking van de luchtwapens en de vorm van de wedstrijd uitgelegd.  Een ieder moest tien schoten met pistool en geweer doen.

Wat voor de een makkie was om met pistool te schieten bleek voor een ander iets moeilijker te zijn. Het schieten met een geweer was voor de meesten iets gemakkelijker.

 Burgemeester Hans Wagner deed het ondanks een zwakke rug niet geheel onverdienstelijk. Ondanks de voorkeur voor pistool wist hij met geweer zijn beste score neer te zetten.

Maret Rombout had al een aantal jaren gehoopt eens mee te kunnen doen met een “Gemeente-avond’ bij de schietvereniging en uiteindelijk werd dit haar eerste en sprak de hoop uit dat er een vrouwelijke winnares uit de bus zou komen. Bas Boender heeft nog geprobeerd om de wens van Maret om te zetten in een mannelijke winnaar maar is hier in niet geslaagd.

 

Onder het genot van een hapje, bitterballen en een drankje was het tijd voor de prijsuitreiking.

Uit eindelijk bleek Suzanne Voogdgeert de beste score neer te hebben gezet met Maret op een tweede plaats. Suzanne mocht de wisselbokaal ”de Dexolscup” voor een jaartje meenemen.  

Achteraf vonden allen dat deze zeer gezellige avond weer een jaarlijks treffen moet worden en vonden het jammer van de gemiste jaren.

 

15-01-2019


 

Veel prijzen Trefpunt schutters op  kampioenschap Zuid-Holland.

 

Op het kampioenschap van Zuid-Holland hebben de schutters van het Trefpunt weer de nodige prijzen weggesleept. Deze wedstrijd telt ook mee voor de ranking op weg naar  het Nederlands kampioenschap.

 

Leonie Nijhoff was met een persoonlijk record de beste bij de dames hoofdklasse luchtpistool en won goud. Michael Riethoff was wat minder fortuinlijk met een vijfde plaats bij de heren.

 

Ravi Braad verdiende een gouden medaille bij de junioren-D opgelegd en Ger Snijders had een zilveren medaille bij de Veteranen klasse. In de zelfde klasse bezette Ank Losekoot een derde plaats.

 

Ook voor het pistoolteam hoofdklasse, Leonie, Michael en Egbert Nauta was er een gouden plak.

 

Het team bij de veteranen, Alex Kreijl, Jean Paul en Victor Pfeifer deden het ook goed en veroverden eveneens goud.

 

Stefano Spek behaalde zijn zoveelste gouden plak bij de heren hoofdklasse luchtgeweer.

 

De junioren deden het ook goed en zo verdiende Bjorn de Zeeuw een zilveren plak. Bij hetzelfde onderdeel werden Julian Winterswijk 4e en Sem Braad  6e maar behaalden als team samen met Bjorn goud bij de junioren lucht geweer.

 

Iris Groenenboom was goed voor zilver bij de dames hoofdklasse en John Harmsen had eveneens zilver bij de veteranen terwijl Ank Losekoot in deze klasse brons veroverde.

 

Leen de Hooge, hij komt uit in  de klasse voor veteranen-B opglegd, mocht ook een zilveren medaille mee naar huis nemen.

 

Al met al weer een prima resultaat voor de Trefpunters.

 

17-12-2018


Briljant-toernooi.

 

Het Briljant-toernooi is geschoten, er zijn verrassende scores neergezet. Natuurlijk is iedereen nieuwsgierig naar zijn/haar plaats op de ranglijst ... deze kunt u hier vinden.

 

Wel kunnen we alvast verklappen dat de 10 punts briljant is gewonnen door Jan van Driel. 

 

 

 

04-11-2018


SummerCup.

 

De prijzen van de SummerCup zijn verdeeld, het was een spannende strijd tussen Julian, John H. en Ravi.

De derde plek ging naar John H., de tweede plek ging naar Julian ... dus de hoofdprijs ging naar de jongste, Ravi.

 

Alle deelnemers bedankt, het was een mooi experiment om volgend jaar te herhalen.

 

29-09-2018