ClubNieuwsNieuwjaars-instuif

Op zaterdag 11 januari vond de (inmiddels al bekende) nieuwjaars-instuif van SV Het Trefpunt plaats (op Amerikaanse wijze). Kazen, vloeibare versnaperingen, vissen, crackers, salades, enz. enz. ... een ieder had wat meegenomen. Met muzikale begeleiding van onze lokale bard heeft een ieder zich te goed gedaan aan al het lekkers ... volgend jaar weer !!!  


Briljant-toernooi 2019

TREFPUNT DEELT 25 BRILJANTEN UIT

 

Van 26 oktober tot en met 2 november is voor de 31e keer het Briljant-toernooi bij het Trefpunt verschoten. Het was een hele drukte want uit het hele land waren pistool- en geweerschutters gekomen om een briljantje te verdienen. Het toernooi is een weerzien van oude bekenden en daarnaast mochten we ook veel nieuwe gezichten verwelkomen. De jeugdschutters waren dit jaar ook rijkelijk aanwezig.

 

Het toernooi is een onderdeel van een landelijke Grand-Prix en telt ook als ranking voor  deelname aan het Nederlands Kampioenschap. In totaal bezochten honderd en achttien schutters de wedstrijd, zij kwamen van Lemmer tot Belfeld en van Alphen tot Bemmel dus uit het hele land. Bij de wedstrijd schiet een ieder in zijn of haar eigen klasse en discipline waarbij geschoten wordt door senioren voor prijzen en de jeugd voor medailles.

Daarboven op ontvangt de beste schutter bij pistool of geweer een drie punts briljant. Veel briljanten gaan naar de schutters die op een 5e,10e,15e plaats weten te eindigen en zo ontvingen 25 schutters een briljant. Onder alle deelnemers wordt er nog eens extra een tienpunts briljant verloot deze viel dit jaar bij een Trefpuntlid.

 

Bij het luchtgeweer  werden John Dijkstra en Peter van Straalen 1e en werden Bjorn de Zeeuw, Stefano SpekPeter Harreman en John Harmsen 2e  ieder in zijn eigen klasse.

Bij pistool werden Leonie Nijhoff, Jan de Hooge, Elise Harreman en Ravi Braad 1e, Anton v.d. Bosch en John Harmsen ieder 2e en Ger Snijders en Ebel Groeneboom waren goed voor een derde plaats in hun eigen klasse.

 

Het Trefpunt kan terugkijken op een geslaagd toernooi en is er voor een aantal schutters, door goede scores, nu al een zekerheid voor deelname aan het N.K.

 

Naar de uitslag van het Briljant-toernooi 2019

 


Waar is dat feestje ?!?

Woensdagmiddag 30 oktober heeft Floortje de Zeeuw haar verjaardagsfeestje gevierd op onze schietsport vereniging  

 

Floortje is het zusje van onze jeugdschutter Bjorn de Zeeuw en was al eens eerder op de vereniging geweest en vond dit zo leuk dat zij met haar vriendinnetjes en vriendjes haar  verjaardag wilde vieren en luchtgeweer wilde schieten op de vereniging.  Ze had zelf al eerder met pistool geschoten en dit wilde ze graag ook aan haar vrienden laten zien. Ze waren allemaal door het dolle heen en het Trefpunt had de kantine versiert en voor donuts, zakjes snoep, chips, spekkies en limonade gezorgd . het was een super gezellige middag en iedereen ging met een certificaat naar huis.


“Top secret Birthday Party”

Afgelopen woensdag 9 oktober heeft er op onze schietsport vereniging de

“Top secret Birthday Party” van Thijco van Liere plaats gevonden.

Thijco was al eens eerder op de vereniging geweest en vond dit zo leuk dat hij met z'n maatjes zijn verjaardag wilde vieren en luchtgeweer wilde schieten op de vereniging.

In het diepste geheim heeft hij met z'n vader en moeder dit feestje voorbereid om z'n maatjes eens goed te verrassen. Nou dat is goed gelukt Thijco!! Want iedereen had het reuze naar zijn zin.

Heeft u ook iets te vieren: kinderfeestje, bedrijfsuitje of verjaardag met een leuke activiteit, neem eens contact met ons op !!


Grote schoonmaak !!

Als volleerde poetsdames/heren hebben John, Ger, Leen, Jan, Ronald, Jean Paul, Victor, Ebel, Leonie en Marianne, het clubhuis afgelopen zaterdag (21-09-19) gepoetst, gesopt, gestoft, gezuigt, gedweild, geverfd, gewit en gepolijst.

 

Poetsdames en heren ... petje af en een diepe buiging.

 

 

23-09-19


#dagmeteenlach

Sv het Trefpunt is er met en voor iedereen, zo ook vanavond voor Barrie die op zijn

bucket list had staan: geweer schieten !!

Één en één is twee, dus dat kan mooi geregeld worden. En zo kon Barrie weer wat uit zijn lijst schrappen en is hij moe maar voldaan met een echt mooie geweer score samen met z'n vrienden en Familie en #dagmeteenlach weer huiswaarts gekeerd

 

15-07-2019

Update

 

Op 23 juli kregen wij helaas het droeve bericht dat Barrie is overleden. Toch zijn we als vereniging blij dat wij nog één van zijn laatste wensen hebben mogen vervullen namelijk "geweerschieten".

 

Rust zacht Barrie.


TREFPUNTJEUGD SUCCESVOL NATIONALE JEUGDCOMPETITIE

Bemmel, het hele jaar hebben ze er voor geschoten en meerdere verenigingen bezocht.

De Nationale Jeugdcompetitie wordt over acht wedstrijden geschoten. Als hier aan is voldaan worden de beste tien schuttertjes in iedere leeftijdsgroep uitgenodigd voor de finaledag. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de KNSA.

 

Zaterdag 15 juni was het dan zover. Voor het Trefpunt hadden vier schutters de volledige serie geschoten en waren bij de beste tien geëindigd. Bij het onderdeel luchtgeweer waren Bjorn de Zeeuw, Julian Winterswijk en Sem Braad uitgenodigd, Ravi Braad had zich gekwalificeerd bij luchtpistool.

 

Allereerst moest er een serie van veertig schoten gedaan worden en van daaruit gingen de beste acht naar de finale. Als eerste was Ravi aan de beurt en was al vroeg van huis vetrokken omdat hij al om negen uur moest schieten. In zijn leeftijdsgroep wist hij als vierde te eindigen en ging daardoor naar de finale.

 

Bjorn, Sem en Julian waren hierna aan de beurt een schoten een puike wedstrijd waardoor ze respectievelijk als vijfde, zevende en achtste door mochten naar de finale.

 

De finale bestaat uit tien schoten waarna  na iedere twee schoten de laagst geplaatste afvalt. Ravi moest als eerste finale schieten en deed dit zeer verdienstelijk door ook als vierde te eindigen dus net geen medaille.

 

De geweer finale voor Bjorn, Julian en Sem volgde hierna. De vaders die meegegaan waren leden meer onder de spanning van het schieten dan de schutters zelf. Sem begon ineens geweldig te schieten en passeerde eerst Julian daarna Bjorn en in zijn race wist hij uiteindelijk de tweede plaats en goed voor zilver te bezetten.

Bjorn bleef vijfde en Julian werd zesde, al met al een heel goede prestatie om met drie schutters landelijk bij de eerste acht te eindigen.

 

30-06-2019


Scores van de Trefpunters op de Landelijke Klasse Kampioenschappen Luchtwapens en Nederlandse Kampioenschappen voor Teams Luchtwapens vrijstaand


VEEL MEDAILLES VOOR TREFPUNTERS BIJ KAMPIOENSCHAP WEST NEDERLAND

De KNSA heeft Nederland in vier districten verdeeld. In Alphen a/d Rijn werd het kampioenschap van district drie (West-Nederland) verschoten. Dit district omvat Noord- en Zuid Holland plus een klein stukje Utrecht en Zeeland. Schutters van S.V. Het Trefpunt uit Poortugaal deden mee aan dit kampioenschap. Er werden zes gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles verdiend door de schutters van S.V. Het Trefpunt, en er waren ook nog andere ereplaatsen voor de schutters. 

 

Goud was er voor Stefano Spek bij de heren luchtgeweer. Ank Losekoot behaalde goud bij de veteranen opgelegd. De korpsen veteranen, Jeroen Spek, Ank Losekoot en Leen de Hooge plus het jeugdkorps opgelegd,  Bjorn de Zeeuw, Julian Winterswijk en Sem Braad behaalden eveneens goud.

 

De beide korpsen bij het onderdeel luchtpistool, Alex Kreijl, Jean-Paul en Victor Pfeifer en Ger Snijders, Jan de Hooge en Ank Losekoot waren ook goed voor goud.

 

Zilveren medailles waren er voor Jeroen Spek en John Harmsen bij luchtgeweer en bij pistool voor Michael Riethoff en Leonie Nijhof.

Brons bij pistool werd behaald door Alex Kreijl en jeugdschutter Bjorn de Zeeuw deed hetzelfde bij luchtgeweer. Bij de jeugdluchtgeweer waren er eervolle plaatsen voor, Quinten van Toledo 4e en Julian Winterswijk 5e. Ravi Braad behaalde een eervolle 4e plaats bij luchtpistool opgelegd.

 

Naast dit kampioenschap zijn er door het hele land vele OPEN wedstrijden van Lemmer tot Geleen en van Alphen tot Winterswijk. Deze wedstrijden worden momenteel door een grote groep Trefpunters bezocht en weten daar ook de nodige prijzen in de wacht te slepen . Dit draagt er toe bij dat de vereniging meer gewaardeerd en een nog grotere bekendheid in Nederland krijgt.

 

20 mei 2019


Kinderfeestje Quinten van Toledo

Quiten heeft op 8 mei zijn verjaardagsfeestje gehouden bij onze schietvereniging.

Samen met 9 vriendjes werd hij ontvangen door Marianne en John.

 

Er werd gestart met drinken en een lekker stuk taart waarna John de jongens uitleg heeft gegeven over het schieten en hoe ze zich op de baan moesten gedragen.

Het waren net tien stuiterballen totdat ze de baan opgingen. Daar werd een onderlinge wedstrijd gehouden met een echte hoofdprijs.

 

Tijdens het schieten konden de wachtende jongens genieten van de nodige snoepjes, limonade en chips.

 

Na 3 uur schieten moesten we helaas alweer naar huis omdat er voor een aantal jongens nog een voetbalwedstrijd in de planning stond.

 

Al met al was het een geslaagde middag, als het aan de jongens had gelegen waren ze langer doorgegaan met schieten. Een echte aanrader dus en zeker voor herhaling vatbaar. John en Marianne bedankt namens Quinten en zijn ouders.

 

16 mei 2019


Vol ongeloof bereikte ons het bericht dat Bart Braafhart (oud voorzitter Trefpunt ) op 61 jarige leeftijd aan de gevolgen van een zwaar hartinfarct in zijn Salla is overleden op 12-2-2019.


Bedrijfsuitje van Ralton engineering b.v.

 

Op zaterdag 26 januari 2019 was er een geslaagd bedrijfsuitje georganiseerd bij S.V. het Trefpunt.

 

05-02-2019


Sfeerimpressie Nieuwjaarsinstuif 19-01-2019


B & W Albrandswaard, plus raadsleden schieten bij het Trefpunt

 

Woensdag 9 januari werd een oude traditie in ere hersteld. Na een paar jaar te hebben overgeslagen kon het gemeentebestuur eindelijk weer eens onderling de krachten meten met een schietwedstrijd bij het Trefpunt. De uitnodiging van de schietvereniging heeft een aantal jaren gestagneerd door dat de agenda’s niet op elkaar konden worden afgestemd.

 

Na de koffie en een woord van ontvangst kon er eindelijk worden begonnen met de voorbereiding. Onder deskundige leiding werd de werking van de luchtwapens en de vorm van de wedstrijd uitgelegd.  Een ieder moest tien schoten met pistool en geweer doen.

Wat voor de een makkie was om met pistool te schieten bleek voor een ander iets moeilijker te zijn. Het schieten met een geweer was voor de meesten iets gemakkelijker.

 Burgemeester Hans Wagner deed het ondanks een zwakke rug niet geheel onverdienstelijk. Ondanks de voorkeur voor pistool wist hij met geweer zijn beste score neer te zetten.

Maret Rombout had al een aantal jaren gehoopt eens mee te kunnen doen met een “Gemeente-avond’ bij de schietvereniging en uiteindelijk werd dit haar eerste en sprak de hoop uit dat er een vrouwelijke winnares uit de bus zou komen. Bas Boender heeft nog geprobeerd om de wens van Maret om te zetten in een mannelijke winnaar maar is hier in niet geslaagd.

 

Onder het genot van een hapje, bitterballen en een drankje was het tijd voor de prijsuitreiking.

Uit eindelijk bleek Suzanne Voogdgeert de beste score neer te hebben gezet met Maret op een tweede plaats. Suzanne mocht de wisselbokaal ”de Dexolscup” voor een jaartje meenemen.  

Achteraf vonden allen dat deze zeer gezellige avond weer een jaarlijks treffen moet worden en vonden het jammer van de gemiste jaren.

 

15-01-2019